Tuesday, October 30, 2012

Mitt Romney packar burkarPresidentkampanjerna har nu mer eller mindre stannat av. Varken Obama eller Romney är ute och kampanjar i vanlig mening. Obama är tillbaka i Vita huset och för Mitt Romney så har kampanjhändelserna blivit mer av insamlingsplatser för mat och kläder.

Orkanen Sandy som nu kallas för superstorm har radikalt förändrat fokus under de senaste dagarna. TV-tiden som innan användes för att analysera de båda kandidaternas uttalanden och framträdanden har nu riktats om till att rapportera om stormens väg och nu mer om hur stormen slog till  och vad som nu görs för att få ordning på elförsörjning, öppna upp vägar och hantera de stora översvämningar som bland annat drabbat New York.

I dag besökte vi ett event som från början skulle vara ett vanligt Victory Rally med Mitt Romney och som nu blev en insamling av matkonserver. Romney var sedan med och tog emot all den mat som anhängarna hade samlat in, la ner det i lådor som sedan skulle skickas vidare till östkusten. Under tiden spelade ett country-band på scenen. Många av deltagarna var trots tanken att det inte skulle vara en politisk aktivitet ändå intresseradeav att berätta varför man röstar på Romney och inte Obama. Som många andra är det igen ekonomin och jobben som är det som prioriteras.

Hur kampanjerna kommer utvecklas efter att livet så sakta återgår till det normala i de stormdrabbade områdena får vi se. Frågan är ifall de hinner komma igång igen innan valdagen, det är ju nu endast en vecka kvar tills amerikanarna ska välja vem som ska leda dem de kommande fyra åren.No comments:

Post a Comment