Tuesday, October 23, 2012

På kampanjmöte med Barack Obama


11 000 personer kom för att se USA:s president Barack Obama som talade i Delray Beach en timme norr om Miami. Det var en tidig morgon och jakten på slutet av kön som ledde in till tennisarenan där Obama skulle tala var nästan löjlig. En rejäl morgonpromenad blev det för att hitta slutet och sedan följa kön hela vägen tillbaka till ingången.

Stämningen var verkligen på topp och de jubel och applåder som skakade arenan går inte att jämför med något politiskt event i Sverige, trycket är verkligen helt annorlunda. Den talare som introducerade Obama var restaurangägaren Scott Van Duzer som gjorde sig känd för att ha gett presidenten en rejäl björnkram.

Under talet passade Obama på att berätta om hur Mitt Romney hela tiden ändra sina åsikter. Han byter fot dag för dag var budskapet och Obamakampanjen kallar detta för Romnesia (ordlek på minnesförlus) men konstaterar också att med Obamacare (Obamas sjukvårdsreform som kritiserats hårt av republikanerna och Mitt Romney) skulle täcka denna typ av minneskomplikation.

En häftig upplevelse och man förstår varför event som dessa gör att folk kan tänka sig att kavla upp ärmarna och ge sig ut och volontärarbeta för kampanjen.

Bilder kommer snart!

No comments:

Post a Comment