Tuesday, November 6, 2012

Skulle du rösta med denna kö?


Så har vallokalerna öppnat. Egentligen öppnade de redan klockan sex i dag på morgonen och kommer hålla öppet fram till sju lokal tid. Köerna är otroligt långa i jämförelse med Sverige. I Fairfax Virginia, där vi var tidigare i dag hade väljare fått vänta i upp till tre timmar för att få rösta. Valsedlarna är mycket mer omfattande än hemma, speciellt när man också ska ta ställning till olika lagförslag, bland annat kommer väljarna i Virginia ta ställning till flera olika förändringar av delstatskonstitutionen.

Utanför vallokalen lyckades vi få kontakt med några väljare som lagt sin röst. För många handlar det om ekonomin, om hur man ska få fart på jobbtillväxten igen. Många av dessa väljare kommer om troligen att lägga sin röst på Romney. Men för många handlar det också om de sociala frågorna. Det handlar om sjukvårdförsäkringen och det handlar om möjligheter att också kunna ha råd med sina huslån. Och många av de väljarna lägger sin röst på Obama.

Köerna kommer fortsatt vara långa under valdagen och rapporter säger att i Ohio kan köerna sträcka sig upp till fem timmar för nå vallokalen.

Spänningen fortsätter och om några timmar har vi förhoppningsvis en indikation.

No comments:

Post a Comment