Friday, November 2, 2012

Slutspurten är igång!


Mitt Romney och Paul Ryan samlades båda i West Chester Ohio för att tillsammans inleda avslutningen på den rekordlånga valkampanjen. Slutspurten kommer att ta dem båda inte bara mellan Ohio och Florida som under valrörelsen utkristalliserats till att bli de stora avgörande delstaterna. Efter Stormen Sandy har Obama lyckats marginellt men ändå något bättre i opinionen. Det går verkligen inte att ta miste på entusiasmen på folksamlingen som redan hade börjat köa när vi anlände två timmar innan de ens började släppa in folk på arenan. De mest hängivna anhängarna kommer när eventet är slut ha spenderat över sex timmar utomhus, för att få se sin presidentkandidat i mindre än en timme.

När de sedan äntligen blev insläppta genom säkerhetskontrollen så har det blivit underhållna av ett en marschorkester och som på alla Romneyevent countrymusik. Trots den låga temperaturen så är stämningen ändå hög bland deltagarna. Fyra dagar innan valet var det några av deltagarna som utbrast i rop om ”four more days” (fyra dagar till). En självklar parodi på vad Obamaanhängarna brukar skandera ”four more yeras” (fyra år till).

En nästan ändlös ström av senatorer, guvernörer och andra politiker talade inför den mycket engagerade publiken. Bland talarna fanns New Yorks förre borgmästare Rudy Giuliani och förre republikanske kandidaten John MaCain. Bland talarna varnade man för Obama och att han vill införa det samhälle som finns i Europa. Man överger den amerikanska drömmen till förmån för den europeiska mardrömmen. Dagens jobbsiffror användes också flitigt i de verbala attackerna mot Obama. Siffrorna visar på 171 000 nya jobb under oktober, men samtidigt steg arbetslösheten till 7,9 % vilket är 0,1 % enheter högre än när Obama blev president. Men till slut var det dags för vice-president-kandidaten Paul Ryan som tillsammans med sin fru, berättade om den framtid och den förändring som Mitt Romney och han skulle kunna genomföra. Till slut var det så paret Romney som äntrade scenen. Romney höll ett tal som till en början startade med att attackera de senaste fyra åren med Obama. Han berättade att Obama inte hållit sina löften och att han inte kunnat leverera den förändring han utlovade för fyra år sedan. Talet avslutades dock i ett försök att beskriva hur han som president skulle bidra till att förena landet, sträcka ut handen till den andra sidan och se till att jobba tillsammans med både republikaner och demokrater.Nu läggs den sista växeln in i kampen om vem som ska spendera de kommande åren i Vita Huset och Mitt Romney kommer kämpa ända in till det sista.

No comments:

Post a Comment