Saturday, November 3, 2012

Vårt livs viktigaste val


Kampanjmötet med Romney i går var verkligen imponerande att se. Runt arenan stod tiotals lastbilar som använts för att transportera scener och annat material. 18 000 människor var på plats. En enorm känsla att få vara på plats. Det här slog med råge Obama-eventet i Ohio.

De republikanska eventen präglas av en betydligt mer ödesmättad och allvarlig stämning än Demokraternas. På eventet igår pratade talarna om "the most important election of our lifetime" och "our generations great struggle". Även om det inte sägs rakt ut finns det ett stort Obamahat, som delvis grundar sig i en misstro mot att presidenten verkligen vill väl. Skyltar som "Romney loves USA" skvallrar om att man tror att det finns de som inte älskar USA.

På eventet igår viftades det med amerikanska flaggor och talarna återkom gång på gång till den amerikanska drömmen. Här finns en verklig känsla av att USA är exceptionellt som inte är lika stark på Obama-event. Som Republikanernas ordförande Reince Priebus uttryckte det: "We have to decide whether we want to live the american dream, or in the european nightmare". Vi svenskar ser kanske lite annorlunda på Europa, men publiken hurrar.

Vissa delar av USA är verkligen som att besöka en helt annan verklighet.

No comments:

Post a Comment